jump to navigation

ИМАТЕ СУПЕР БИНЗИС ИДЕА ?!! Реализирајте ја !!! Јануари 20, 2010

Posted by biznisidea in Идеи.
Tags: ,
add a comment

На памет ви паднала одлична идеа , а од таа идеа одличен бизнис план ! Сепак не сте сигурни какосето тоа да го реализирате и да го претворите во реалност .

И покрај тоа што вашата идеа е супер , сепак не сте сигурни како сето тоа ке изгледа и дали ке им се допадне на другите . Вас ви се чини дека може навистина да успее и тоа генијално , но ….

www.biznisidea.wordpress.com

Сите детали не ви се јасни и не можете точно и прецизно да смислите . Токму поради тоа на крајот никому ништо не кажувате , ништо не преземате и повремено се присетувате на вашата спектакуларна бизнис идеа . По извесен период дознавате дека некој друг смислил нешто слично , но за разлика од вас , тој некако ја реализирал идеата и се испаднало онака како што треба .

Не дозволувајте да ви се случи нешто вакво !!!

Ако веќе имате брилијантен бизнис план , потрудете се да го реализирате .

Еве како да го сторите тоа :

За почеток визуелизирајте . Замислете ги вашите цели и вашата идеа реализирани . Тоа правете го секој ден неколку пати дневно . Замислувајте исти сцени , тоа ке ви овозможи да се фокусирате тогаш кога ке се почуствувате несигурно .

потоа изберете некој во кого имате најмногу доверба , а сепак ја сметате за личност без влакна на јазикот . токму пред таа личност изложете го вашиот бизнис план . Прашајте ја таа личност за искрен совет и ако ви каже дека вашиот бизнис план не е толку одличен како што мислете , барајте за тоа детално објаснување . Доколку ви предложи неколку ситни промени кои и на вас ви изгледаат добро , прифатете ги и корегирајте го вашиот бизнис план .

Следниот чекор е да пронајдете сојузници ! Одредете колеги или пријатели кои би можеле да ви помогнат во остварувањето на вашиот бизнис план и обидете се да ги убедите да ви се придружат . Така , кога ке дојдете до крајниот чекор ќе знаете дека не сте сами во сето тоа . Нивните сугестии секогаш можат да ви бидат добредојдени .

Конечно , разработете го детално вашиот бизнис план пред да им се обратете на претпоставените . веќе кога ќе им се обратите и кога ќе ја презентирате суштината на своите идеи , тоа направете го јасно , едноставно и кратко . Објаснете како сето тоа ќе функционира . Ако вашиот бизнси план биде одбиен , не се откажувајте .

Обидете се повторно и повторно  и повторно …. Работете на тоа се додека не биде прифатен вашиот бизнис план .

ВО БИЗНИСОТ , УПОРНОСТА СЕКОГАШ Е ИСПЛАТЛИВА   !!!

Advertisements